Το Σινέ Αθηναία συνεχίζει την ψηφιακή επανέκδοση αγαπημένων ταινιών της παρελθόντος που αγαπήσαμε και θεωρούνται πλέον διαμάντια της κινηματογράφου και σας περιμένει!

Την Πέμπτη 1/8 κάνει πρεμιέρα ” Η Έβδομη Σφραγίδα”.

Η Έβδομη Σφραγίδα είναι η ταινία-σταθμός στην καριέρα της Σουηδού μάγου της εικόνας και της ψυχής, της Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, καθώς κατέδειξε σε όλο τον κόσμο της Έβδομης Τέχνης τα όρια (ή την έλλειψη ορίων;) της ανθρώπου και ειδικότερα της καλλιτέχνη. Και ο Μπέργκμαν απέδειξε πως είχε την ικανότητα καταβύθισης στα πιο βαθιά και σκοτεινά μύχια της ανθρώπινης ψυχής.

Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος της. Επιστρέφουν από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία που μαστίζεται από την πανούκλα. Στο δρόμο τηςς θα συναντήσουν τον Θάνατο, ο οποίος θα ζητήσει από τον Ιππότη να τον ακολουθήσει. Εκείνος, για να κερδίσει χρόνο, μήπως και μπορέσει να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές αγωνίες και τα μεταφυσικά προβλήματα που τον ταλανίζουν προτείνει στο Θάνατο να παίξουν μια παρτίδα σκάκι και όταν τελειώσει, αυτή να είναι και η τελευταία προθεσμία της.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο της Ίνγκμαρ Μπέργκμαν “Ζωγραφιά στο ξύλο”.

Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί ευθεία αναφορά στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Με τις ανεξίτηλες εικόνες και την απαράμιλλη αισθητική της αρτιότητα αποτελεί ένα αληθινό έργο τέχνης, ένα κομψοτέχνημα της κινηματογράφου. Καρέ που διαδέχονται το ένα το άλλο και παράγουν νόημα, συνεπαίρνοντας το θεατή τόσο με τις δυνατές εικόνες όσο και με τα δυνατά μηνύματα.

Αν έπρεπε να περιγράψεις την ταινία αυτή και την εμπειρία θέασής της θα την χαρακτήριζες ως ένα κράμα ρεαλισμού και υπερρεαλισμού, ένα ιδιοφυές παραμύθι, ένα πραγματικό κινηματογραφικό ποίημα που δονείται από εσωτερικές εντάσεις και υπαρξιακές συγκρούσεις. Ένα διαχρονικά υπαρξιακό φιλμ που μένει χαραγμένο στην ψυχή και την μνήμη της θεατή και, ταυτόχρονα, μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία γεμάτη εικόνες που σε ακολουθούν μια ζωή.

«Η αγωνία μου δεν είναι ίδια μ’ εκείνη των θρήσκων παρ’ όλο που εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο», είχε πει ο Μπέργκμαν σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τη μανιασμένη αναζήτηση της δημιουργού για έναν «προσωπικό» Θεό.

MEΡΑ : 1/8

ΩΡΕΣ: 21:00 & 23:00

Κατηγορίες: ΑΡΧΕΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *