Το Σινέ Αθηναία επιστρέφει για ένα ακόμη σινεφίλ καλοκαίρι με μία σειρά από επανεκδόσεις κλασικών ταινιών που κάθε γενιά αξίζει να γνωρίσει και να αγαπήσει.

Στις 23/05 το θερινό της καρδιάς σας υποδέχεται το “Καλοκαίρι με τη Μόνικα” της  Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

 

Η ταινία οδηγός της Νέου Κύματος φέρει την υπογραφή της ενός και μοναδικού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και μπαίνει στα βάθη της ψυχής των εφήβων για να καταγράψει το πέρασμα από την ανεμελιά της εφηβείας στη σκληρή πραγματικότητα, καθώς και την αντίσταση σε αυτή τη μετάβαση που συνεπάγεται συμβιβασμό και αποχαιρετισμό της φαντασίας.

Η Μόνικα, μια νεαρή κοπέλα γνωρίζεται με τον Χάρι σε ένα καφέ και ερωτεύονται. Εκείνη ονειρεύεται να αποδράσει από τη μιζέρια της σπιτιού της και τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα της. Εκείνος ζει με τον άρρωστο πατέρα της. Τα δύο νεαρά παιδιά αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τηςς τις μίζερες ζωές τηςς και τα σπίτια τηςς και παίρνουν μια βάρκα για να περάσουν κάποιες ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια. Τελικά οι δύο νέοι, ο Χάρι και η Μόνικα, θα παντρευτούν. Καρπός της έρωτας τηςς θα είναι ένα παιδί, αλλά η Μόνικα δε θα αντέξει τη συμβατική οικογενειακή ζωή, η ευδαιμονία της ζευγαριού χάνεται και μοιραία η Μόνικα θα εγκαταλείψει τον Χάρι.

Ο μαέστρος Μπέργκμαν αποτυπώνει μοναδικά την μεγάλη χαρά της έρωτα και την ευτυχία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας που υποκύπτει στην πίεση των υποχρεώσεων, οικογενειακών, γονεϊκών, συζυγικών και βιοποριστικών.

 

 

ΜΕΡΑ: 23/05

ΩΡΕΣ 20:45 & 22:30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 8€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ KAI ΑΝΩ ΤΩΝ 65: 6€

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕ 8€

 

 

 

Κατηγορίες: ΑΡΧΕΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *