Το Σινέ Αθηναία συνεχίζει την προβολή ψηφιακών επανεκδόσεων κλασικών ταινιών που λατρέψαμε με τον “Διαβολάκο” τον οποίο επαναπροβάλλει από την Πέμπτη 05/09 για ακόμα μία εβδομάδα.

Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Ουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής της ζωής, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και της προκύπτει ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.

 

Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις γήινες χαρές της ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, γνωρίζει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την συνεχή παρουσία της και θα τρέξει πίσω της.

 

Για την ταινία: Ο πολυβραβευμένος Ρομπέρτο Μπενίνι σε μια από τις πρώτες κωμωδίες που τον ανέδειξαν τόσο ως σκηνοθέτη αλλά και ως ηθοποιό. Στην ταινία Ο Διαβολάκος, ο Μπενίνι εμπνέεται από την καθολική της οικογένεια και δομεί την ιστορία γύρω από τον αυστηρό ιερέα και τον ανήσυχο διαβολάκο. Μια απολαυστική αλλά βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που επιβεβαιώνει τη σατιρική διάνοια της μεγάλου Ιταλού δημιουργού.

 

ΩΡΑ: 22:20

Κατηγορίες: ΑΡΧΕΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *